torsdag den 8. marts 2012

ERFARING


Det er i og for sig ganske simpelt. Det er kun dig der kan erfare et værk. Ingen nok så lærde og belæste kan læse værket for dig – ligesom ingen nok så gammel og vis kan gøre dine livserfaringer for dig. Et værk er som et menneske – hvis du vil lære det at kende, møde det, må du lære det at kende, møde det ansigt til ansigt  - det er dine dæmoner overfor værkets dæmoner. Det oprindelige, det ægte, det grundlæggende er erfaringen. Alt andet er mennesket evige trang til at skabe virkelighed omkring sig, til at skabe sammenhænge, modeller, verdener.

Hmm ... på dagligdags dansk:
LÆS SELV, ERFAR SELV, SKAB SELV

Du kan naturligvis også bare blive ved med at lade andre læse for dig og således ikke læse noget som helst andet end hvad andre kan læse.
Du kan naturligvis også bare blive ved med at protestere mod begreber som det oprindelige, det ægte, det grundlæggende og således ikke erfare noget som helst andet end hvad du allerede holder for sandt.
Du kan naturligvis også bare blive ved med at gøre som du altid gør og således ikke skabe noget som helst andet end hvad du allerede har skabt – en sammenhængende modelverden.

hmm ... på dagligdags dansk:
LÆS IKKE, ERFAR IKKE, SKAB IKKE

KH
Thomas
Istedgades boghandel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar