søndag den 30. oktober 2011

OPRØR

På alle fronter vel at mærke. Det er på tide at kunstneren igen begynder at påtage sig det ansvar der naturligt må hvile på et menneske guderne ånder igennem. Det betyder, igen naturligvis, at mennesker gennem hvem guderne ikke ånder blot kan fortsætte deres ligegyldigheder i kunstens navn og fred være med det. De og deres er uden betydning i enhver større sammenhæng – og kun den store sammenhæng er interessant.
   Den stolte vrede du mærker ved den såkaldte virkelighed skal du ikke gemme væk i skrivebordsskuffen eller spilde på psykologens bord. Lev den ud og fortæl mig så om livet iklædt vredens kampdragt.
Den hykleriske enighed den såkaldte virkelighed mærker dig med skal du ikke gemme væk i skrivebordsskuffen eller spilde på psykologens bord. Split den ad og fortæl mig så om livet iklædt selvstændighedens rustning.
Den kolde kynisme der udmærker den såkaldte virkelighed skal du ikke gemme væk i skrivebordsskuffen eller spilde på psykologens bord. Opflam den og fortæl mig så om livet iklædt lidenskabens flammehav.
Og kald dig så kunstner! 

KH
Thomas
Istedgades boghandel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar