fredag den 6. januar 2012

LYDIGHED

Og lad os da bare fortsætte hen over grænserne. Til de af jer der har spildt jeres tid på diverse universiteter under diverse studieordninger med diverse pseudofilosofiske forelæsninger er dette pensum! Det var det ikke og det er kraftedme uforståeligt i et Danmark der ser ud som det gør anno 2012. Dette er den rene vare.

”Lærer menneskeheden aldrig, at politik ikke er moral – at politik aldrig garanterer nogen moralsk retfærdighed, men kun beskæftiger sig med det formålstjenlige? I politik vælger man den foreliggende kandidat – som uværgerligt er Djævelen – og med hvilken ret kan Djævelens vælgere forbløffes over, at han ikke opfører sig som lysets engel? Der er ikke brug for politikere, men for retskafne mænd, som anerkender en højere lov end Forfatningen eller flertallets afgørelse. Landets skæbne afhænger ikke af, hvordan der stemmes ved valgene – i det spil er den værste lige så stærk som den bedste; landets skæbne afhænger ikke af det stykke papir, der en gang om året puttes i stemmeurnen, men af, hvad det er for et menneske, der hver morgen vandrer ud på gaden. ”

Så er det vist på plads. Det er jo i virkeligheden spøjst som de intelligente røster har været der i mange, mange år og alligevel fortsætter menneskeheden i al deres meningsløshed med al deres demokratiseringspladder.

”Giv hele din person, ikke kun en lap papir, men al din indflydelse. Et mindretal er magtesløst, så længe det retter sig efter flertallet; det er ikke engang et mindretal. Men det er uimodståeligt, når det spærrer med hele sin vægt. Hvis valget står imellem at holde alle de retskafne fængslet eller opgive krig og slaveri, vil Staten ikke tøve i sit valg. Hvis ét tusind mand i år undlod at betale skat, ville det ikke være en voldelig og blodig forholdsregel, men voldeligt og blodigt vil det være at betale skat og derved sætte Staten i stand til at begå vold og udgyde uskyldiges blod. Hvis en fredelig revolution er mulig, er dette faktisk definitionen af den. ”
(Henry D. Throeau. Civil ulydighed. Tre politiske tekster. Informations forlag. 2010)

Tja, tusinde mand er jo ikke mange. Har vi de 999 andre? Det handler jo bare om sort arbejde og byttehandler!
Vi kunne fortsætte. Der er ikke et overflødigt ord hos denne herre, ikke en overflødig tanke. Henry D. Thoreau, mine Damer og Herrer, Henry D. Thoreau!

KH
Thomas
Istedgades boghandel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar