mandag den 14. november 2011

GENERALISERINGER

Det kan jo godt blive alt for meget med alle de generaliseringer – så unuanceret er dansk litteratur vel ikke? Det er vel ikke sådan at enkelte forfattere og værker er værd at beskæftige sig med og resten det rene forurening? Der er vel en glidende overgang? Det er vel okay at kunne læse det meste? Det er vel fint nok at man spreder sig lidt; at der er noget til alle? Det er vel nærmest arrogant og bedrevidende sådan at påstå, at alle andre tager fejl; at alle andre hylder og læser og skriver en litteratur der så absolut ingen værdi besidder?
   Jo, det ville være arrogant såfremt det ikke var sandt og det er da heldigvis bedrevidende. Men hvorfor skulle man dog lytte til en stemme der ikke ved bedre, ikke er bedrevidende? Hvorfor skulle man dog spilde sit liv på at følge den strøm resten af de umælende får følger? Hvorfor skulle man dog, når det faktisk er muligt udelukkende at fylde sin hjerne med åndfuldhed? Spørgsmålet om litteratur kontra vrøvl er jo et spørgsmål om ånd ergo liv kontra ligegyldighed ergo død og ligegyldig hvor meget du så end hylder det såkaldte demokratiske princip og lighed for alle og vi skal jo alle sammen være her og kun hvad mange hævder er sandt, så hænger verden faktisk sådan sammen at du tager fejl! Grundlæggende fejl.
   Så ikke mindst for forståelsen er generaliseringer nødvendige for øjeblikket. Enten har du grundlæggende fanget hvad ånd og derved livet er for en størrelse eller også tager du grundlæggende fejl og går en fuldstændig ligegyldig død i møde – hver evig eneste dag. Valget er naturligvis dit, valget er naturligvis et enten eller, valget er hvert øjeblik lige nu og her.
   Og bare rolig: Holger Hansen skal nok hjælpe dig på vej!

KH
Thomas
Istedgades boghandel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar