fredag den 3. februar 2012

SKOLEN

 
HVORFOR KONSENSUS SKAL SKRIVES IMOD
Allerede sproget er en begrænsning. Allerede sproget er en bekymrende enighed. En enighed om verdens beskaffenhed og enigheden om verden er det der skaber verden. Kun når mennesket møder en anden verdensversion opdager det sin egen, kun sådan skaber mennesket verden. Verden skabes ved modstand. Derfor skal al skabende eller al skabende er at sige konsensus, den verden vi er enige om, imod. Og det gør den skabende akt så let for øjeblikket.
Det konsensus ikke vil være ved er den nye verden for dine fødder. Jo mere grundlæggende du taler konsensus imod jo mere grundlæggende er det en anden verden du skaber. Jo mere du taler konsensus imod jo mere skaber du en anden verden, er du i den anden verden du har skabt. Det kaldes at være skabende.
Allerede sproget er en begrænsning, en enighed, konsensus. Og sproget er dit eneste værktøj til at tale konsensus imod, men ikke det rette værktøj til at erfare den anden verden du skal tale konsensus imod fra.
Bevægelsen fra ikke-sproglig til sproglig var bevægelsen fra dyr til menneske Bevægelsen fra sproglig til ikke-sproglig er bevægelsen fra mennesket til menneskedyret.


SÅDAN LÆRER DU AT SKRIVE
Du skriver allerede hele tiden. Du erfarer hele tiden og det bliver du ved med, du går nysgerrig og sulten rundt i denne verden og det bliver du ved med. Du går mod alt, du går hen imod alt, ind i alt. Du forelsker dig og så skriver du.


KH
Thomas
Istedgades boghandel


Ingen kommentarer:

Send en kommentar