tirsdag den 28. februar 2012

TYRANNEN

 
Det er jo altid interessant når facaden krakelerer, når bagtæppet rives væk, når man får et kig ind bag de lukkede døre, når sandheden kommer frem. Og når det sker viser det sig altid at der ikke er den store forskel. Når det kommer til at redde eget skind, når det kommer til at jagte fjenden, når det kommer til os og dem, når det kommer til magtens og dens midler viser det sig altid at menneskedyret er det mest hensynsløse dyr af dem alle.
Vi bringer her retningslinier for de danske myndigheder for det tilfælde at de skulle støde på mennesker af anden verdensopfattelse. Og vi opfordrer i samme åndedrag naturligvis til angiveri af enhver.
Danmark længe leve, demokratiet længe leve, næstekærligheden længe leve!

§ XIII

OM MIDLERNE TIL AT OPNÅ
FYLDESTGØRENDE TILSTÅELSE

Art. 108
Regeringsmyndighederne tilkendes ret til at bringe alle til rådighed stående midler i anvendelse for at fremkalde en tilståelse fra politiske fanger, såfremt disse tøver med at afgive den.

Art. 109
Såfremt en fange, der er anholdt af politiske grunde, hårdnakket nægter at tilstå sin forbrydelse eller andres forbrydelse, som han måtte dække over, vil han blive pålagt at tilstå, hvilket vil blive ført til protokols med tydelig angivelse af nægtelsen.

Art. 110
Såfremt fangen efter at der blevet ham pålagt alligevel ikke tilstår, vil man gå frem i overensstemmelse hermed.

Art. 111
Enhver procedure med henblik på en tilståelse indledes med, at den anholdte klædes fuldstændig nøgen. På fangens anmodning vil der komme en præst til stede til hans moralske og åndelige husvalelse.

Art. 112
En tilståelsesproces skal følge nedenstående etaper i nævnte rækkefølge:
a)    Når fangen er klædt af, lægges han på gulvet og fastgøres med stærke læderremme om arme, ben, krop og hoved. Straks efter oversvømmes rummet med saltvand.
b)    På fangens legeme fastgøres, oppefra og ned (fra hoved til fod, med særlig vægt på kønsorganerne) en metalledning forbundet med elektriske batterier med vekselstrøm med en styrke der ikke overstiger 500 watt. Eller elektriske ledninger forbindes til fangens tindinger, fodsåler og håndflader.
c)     Udsættelse for blændende og glødende lamper, som ikke overstiger en lysstyrke af tusind, ifølge Schäffers skala.
d)    Kraftige slag på ikke synlige eller dækkede dele af kroppen (idet man holder sig inden for den del af kroppen som afgrænses af tøjet, altså ærmeopslag, lukket krave og bukseben) udført med de bare næver, læderrem, geværkolbe, stok, reb eller almindelige kæppe.
e)     Neddykning i ferskvand med fangen ophængt ved fødderne, i en dybde som ikke overstiger seks alen eller i hvert fald svarende til tre gange en normal mandshøjde, i perioder der ikke er længere end mennesker normalt kan holde vejret, ifølge Riberts håndbog om Åndedrætsfysiologi og Lungeapparatets Funktion.
f)      Anvendelse af aseptiske tænger, injektionssprøjter og skalpeller i testiklerne.
g)    Gentagne og ensartede slag på begge ører, efter resonanskammerprincippet til grænsen af beskadigelse af labyrinten (Flouguets håndbog, ifølge Pariserskolen).
h)    Lavementer med almindeligt saltvand, med anvendelse af klystersprøjte type ti eller Vaquers rectale udskylningsapparat.
i)      Papegøjestangen eller trapezen, eller begge.

Art. 113
Hvis fangen, efter at have gennemgået ovenomtalte procedure, stadig nøler, kan han underkastes behandling som beskrevet i det følgende:
a)    Radbrækning, som dog ikke må forårsage døden.
b)    Kastration.
c)     Udtrækning af tænder.
d)    Udrivning af det ene øje.
e)     Afskæring af tungen.
f)      Permanent invalidering af over- og underekstremiteter.
g)    Permanent døvhed ved ødelæggelse af trommehinderne.
h)    Indespærring eller ansigtskontakt med læsket kalk (i hætte eller sæk).
i)      Anbringelse nær rovdyr eller kødædende dyr i bure, som er beregnet til dette brug, dog således at vilddyret ikke uden videre kan æde fangen, men kun kan hensætte ham i den yderste rædsel. Til dette formål anvendes et bur til fangen tæt forbundet med vilddyrets og adskilt af stænger på tre tommers tykkelse og 25 cm mellemrum og med en tværstang i midten, og således at fangens bur måler 2 x 2 meter og 1,5 meter i højden.

Art. 114
Der må ikke anvendes andre midler til fremkaldelse af tilståelse end dem, der udtrykkeligt er gjort rede for i denne lov.

Art. 115
I særlige tilfælde og efter forudgående at have indhentet samtykke fra republikkens præsident kan følgende procedurer for at fremkalde tilståelse bringes i anvendelse.
a) Rage fangen skaldet.
b) Udsætte ham nøgen for andres blikke, udenforstående som intet har med hans tilståelse at gøre.
c) Udsætte hans mor eller kone for seksuelt samkvem med tredje person for at tvinge ham til at tilstå.
d) Lade ham se sine små børn for at tvinge ham til at tilstå.
e) Voldtage ham.
f) Håne og spotte ham.

Art. 116
Kvinder og børn kan ikke gøres til genstand for de anførte procedurer, med mindre de måtte anses for at være yderst farlige.

Art. 117
Den, som materielt foretager tilståelsesproceduren og den, som intellektuelt leder den, skal altid så vidt muligt lindre fange, når proceduren er overstået ved at fangen har aflagt tilfredsstillende tilståelse.

Art. 118
Det er enhver borgers pligt at ære fædrelandet, respektere dets symboler, dets store mænd, dets hellige steder. Tro på dets fremtid og på den kurs, der er lagt for dets fremtidige lykke. På dets regenters kloge, stærke og velovervejede ledelse og på de handlinger, de foretager for at søge det fælles vel og den nationale enhed.

Art. 119
Det er forbudt at anvende børnestraf – som f.eks. gadefejning på offentlige steder eller latrintømning – for at straffe borgere, som er dømt for en kriminel handling.

Art. 120
Alle borgere er lige for loven. Handel med slaver eller en hvilken som helst anden handel med mennesker er forbudt.
                                                            (Sergio Ramírez. Tyranner sover aldrig. Vindrose. 1985)

Hvis ikke virkeligheden allerede havde afsløret at de danske soldater, danske generaler og danske politikere allerede har læst og hver dag følger ovenstående paragraffer ville vi naturligvis meget gerne rundsende dem til hver enkelt. Det er jo væsentligt at demokratiet består, at vi får fat i de terrorister, at de lærer næstekærligheden at kende, at de taler vores sprog, at de forstår at vi er ikke ligesom dem, at det går op for alle at vores verden er den bedste af alle mulige verdener. Kun således kan vi sikre fred, fremgang og økonomisk vækst.
Danmark længe leve, demokratiet længe leve, næstekærligheden længe leve!

KH
Thomas
Istedgades boghandel

1 kommentar:

  1. Et lille skridt for retfærdigheden... et stort skridt for menneskeheden...

    Gudske er det her en boghandlers blog, for hvor er det grusomt! Og selvom teksten i sig selv ikke efterlader sig mange spor af en given ironi og sarkasme i forhold til dansk krigssituation, så står den skrevet i tiden.

    SvarSlet