søndag den 9. februar 2014

REVOLUTIONÆR OPSANG?


Jamen kære intelligente beboere. Det er jo alt for sent. Revolutionen er fuldendt. Du har forandret dig og hvad andet er verden end dig der forandrer dig? Alt ånder fred og ro. Over dit hoved skinner solen fra en skyfri himmel og natten oplyses fra allerede forsvundne stjerner. Du slår øjnene op til endnu en dejlig dag på jobbet. Endnu et kryds i kalenderen. I dag ligner i går og i morgen. Revolutionen er fuldendt.
Drømmene kommer sjældent, og kun et svagt glimt når du at huske, før dagen er gået igen. Det regner og blæser ikke længere. Revolutionen er fuldendt. Solskin og stjernestøv.
Der er ikke mere at gøre. Ordet har mistet sin magt. Træk dig ind i dig selv, isoler dig. Lad gaderne ligge øde. I morgen er der endnu en avis, endnu en nyhed, endnu et program, en sandhed. Klimakatastrofen aflyst. Det er vores mål her i tilværelsen at hjælpe Danmark ud af den økonomiske krise. Ambitionerne fejler ikke noget.
Afbrænding og baseballbat. Tiden nærmer sig. Vi er stadig det lykkeligste folk i verden. Først skal vi jo lige have valget overstået, men så vil vi også se dem trække i arbejdsbukserne. Er det til sommer der er VM i fodbold? Penge har ingen værdi overhovedet. Økonomien er i bedring. Investment is art!
Alting er i den skønneste orden. Soldaterne bliver fløjet ind over grænserne og roen genoprettes og kisterne pyntes og brønde bygges og skoler bombes og uniformer pudses og håndtryk udveksles og noget er nøjagtigt som det skal være på den front. Og jul igen i år? Helt sikkert.
400.000 tusinde på lykkepiller og 200.000 på sovemedicin. Arbejdet kalder. Når alt kommer til alt, vil vi ikke undvære den luksus, den overflod. Sygehuse og læger. Vi bliver holdt i live til det sidste. Friheden til at arbejde hjemme. Bag låste døre forskanser du dig; hvad der er dit, er dit. Ejendomsretten skal forsvares med blod.
De små børn leger så fint i parken, mens pædagogerne nyder solskinnet. På tavlen står der: Vi har været i parken og leget. I bedes huske at give jeres børn solcreme på. Supermarkedet er fyldt med handlende. Kurve fyldes, vogne skubbes, kød i plastik. Skærmen, sofaen, sove.
Fyld lungerne. Træk vejret. Det er ikke din skyld. Du gjorde bare som du skulle. Var aldrig for meget og aldrig for lidt. Var altid lige tilpas. Og nu venter alderdommen og børnebørnene og pensionsudbetalingen. Heldigvis. Et strøg af lettelse over ansigtet. Hvor kunne det være gået galt.
Danmark længe leve
Danskerne længe leve
Verden venter

KH
Thomas

Ingen kommentarer:

Send en kommentar