lørdag den 19. november 2011

ET HJERNEVRIDENDE BIBLIOTEK



Longos. Daphnis og Chloe er en af verdenshistoriens første og største kærlighedshistorier. Selv et inkarneret storbymenneske begynder langsomt at savne tilværelsens lethed som hyrde og vandringsmand i moder naturs blomstrende favn; enhver arbejdsnarkoman med villa, kone, børn og en karriere at pleje vil vågne før vækkeuret med smagen af det første kys på læberne.
 
Knut Hamsun. Pan undgår ikke at sende læseren tilbage til Longos, til naturen, til kærlighedens forrykte forvridninger.

Joseph Conrad. Forlis er et studie af det dyriske i det menneskelige, af magt og hævn. Endnu en aften foran fjernsynet bliver ligegyldig; måske man skulle stikke til søs!

Nikolaj Gogol. Døde sjæle burde være dér, alle begyndte deres læsning af russerne – alle de senere russere forsøgte at leve op til Gogols niveau; var der en enkelt der nåede derop?

Wolf Wondratschek. Svinenes oktober er en tysker på syre, et kontrolleret anfald af vanvid.

William Blake. Ægteskabet mellem himmel og helvede er begyndelsen på sandheden om mulighederne for at åbne erkendelsens porte – uden at smadre din hjerne med LSD og nyere kemiske sammensætninger.

Brian Barrit. Hvisken er en nu glemt perle fra de gode gamle syredage i 1960érne. Her beskrives virkeligheden som den faktisk er – et vildtvoksende monster af betydning.

Walt Whitman. Sangen om mig selv er også sangen om dig selv og derfor.

Arno Schmidt. Den lærde republik behøver ikke anden præsentation end en påpegning af at læseren her meget hurtigt vil opleve lysten til at have sex med en kentaur!

Henry David Thoreau. Walden – livet i skovene skal alle læse! Igen og igen, men en advarsel – forstår du bogen, siger du dit job op og flytter ud af byen!

Henry David Thoreau. Civil ulydighed er lige netop det. En civil ulydighed, et kampskrift for mennesket, en nøgle til oprør, en hyldest til det intelligente menneske.

Michel Butor. Tidens labyrint er svimlende, grænsende til det kvalme. Sproget vrides af led, sættes sammen og vrides igen indtil virkeligheden følger efter.

Oscar Wilde. Menneskets sjæl under socialismen er enhver kunstners kampskrift; sådan lyder ånden når den forsøger at overleve i et åndsløst univers.

Henrik Bjelke. Hundrede postkort fra helvede er netop hundrede postkort fra helvede.
 
Birgit Munch. Piratdans er det tætteste dansk litteratur kommer vanviddet – for øjeblikket!

Ernesto Dalgas. Dommedags bog vil langsomt og sikkert føre dig gennem menneskets mange tankesystemer de sidste par tusinde år og ud på den anden side hvor din tilværelse nu ikke længere er så lig din nabos. Skal du kun læse en tænker, så læs Dalgas

Preben Major Sørensen. På vippen er dansk litteraturs mest originale bidrag til den læsende verden – og det gælder alle værker af Major Sørensen. Læs dem, slug dem, del dem.

Lawman er Danmarks eneste superhelt – og hvilken helt!

Orwell. Kammerat Napoleon skal alle læse, der forsøger at fortælle andre mennesker, hvad de skal bruge deres tid på – og hvordan.

Margulis/Sagan. Mikrokosmos viser at mennesket ikke er andet end netop det – et mikrokosmos af mikroorganismer.

Poul Vad. Kattens anatomi er en grotesk, kvalm, sygelig historie om alt det, den menneskelige hjerne kan forestille sig.

Bram Stoker. Dracula er den eneste vampyrroman værd at beskæftige sig med – en kærlighedsfortælling, kærlighed til døden.

Hvid Kromann. Hr. Toksvig er overspringstankernes herre; en perle, et lille mesterværk af den præfrontale cortex.

Naja Vucina Pedersen. Krigens er uden konkurrence 2010´s debut; mørk, my(s)tisk og præcist udsvævende.

Neutzsky-Wulff. Det overnaturlige er det mest originale bidrag til forståelsen af menneskets og verden siden …  og et af de få danske værker der kan måle sig med Kierkegaard i inderlighed, konsekvens og åndelig overlegenhed. Overset og forhadt af alt fra filosofer over religionshistorikere til litterater og især den danske folkekirke. Læs den og begynd forfra når du går i stå og så fremdeles indtil dine drømme begynder at tage virkelighedens form.

Neutzsky-Wulff. 2000 er romanen der kan få dig til at se alt i et helt andet og langt klarere lys end du havde forestillet dig muligt. Her vendes vrangen ud på mennesket så vi kan se hvilket enestående væsen vi er.

Vincente Huidobro. 3 umådelige noveller lader forholdet mellem sprog og virkelighed implodere i hovedet på den opmærksomme læser. Syretrip uden syre, en rus uden tømmermænd, et erkendelsens grin, forløsning, ekstase, orgasme.

Niels Lyngsø. Force Majeure er den mørkeste danske digtsamling i mange år – flerstemmigt fremmanes et mareridt af dimensioner, som læseren enten dykker ned i eller vågner op fra og løber skrigende bort.

Og nu skulle du være klar til dansk litteraturs mest konsekvente forfatterskab – et univers af fortællinger der uvægerligt vil åbne porten ind til den verden menneskeheden har glemt. Hr. Holger Hansen, mine Damer og Herrer, Hr. Holger Hansen.

KH
Istedgades boghandel
Thomas

Ingen kommentarer:

Send en kommentar