mandag den 7. november 2011

JAMEN, ER DER SLET INTET HÅB?

For samtidens litteratur? Nej, desværre. Intet tyder på at de danske forfattere har tænkt sig at gå andre veje end dem de har vandret de sidste mange år og før det sker, sker der intet i dansk litteratur af bemærkelsesværdig karakter. Men vender du blikket bagud og begynder at lede de støvede antikvariaters hylder igennem for for dig ukendte værker af gerne ukendte forfattere skal du nok finde et par perler - og med tiden mange glemte perler der blot venter på læseren; på dig.
  Vi leder efter endnu en perle og dykker den næste uges tid forhåbningsfulde ned i følgende just fundne værker: Jørgen Christian Hansen. Gæstebud. Jørgen Ulrich. Hvorfor stener I mig ikke? Bent Rying. Ildvinter. Anders Westenholz. Polyp. Niels-oluf Petersen. Dette uværdige kor. Ole Henrik Laub. Et sværd dyppet i honning samt hvad der foreløbigt tegner overordentligt lovende: Holger Hansen. Zygotos.
   Så som med så meget andet ligger håbet bagude; i fortiden, i det der var engang. Det er der vi skal søge og der vi kan finde. Finde det der kan bringe os videre op og væk fra samtidens kvælende konsensuslitteratur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar