søndag den 20. november 2011

INTELLIGENT OMGANG MED DIN HJERNE

Og hvad skal du så læse?
Et ganske relevant og yderst presserende spørgsmål når du kigger dig rundt i verden af i dag. For det er naturligvis ikke ligegyldigt hvad du fodrer din hjerne med. Din hjerne er plastisk så hvad den modtager af signaler åbner for nye synaptiske forbindelser. Og det handler om hjernen, om at være et intelligent væsen i en intelligent virkelighedsversion af en intelligent verden. Alt andet er netop ligegyldigt, spild, dumt.
  1. Glem alt om din samtids litteratur – hvilket for øjeblikket og nu betyder at du aldrig mere behøver sætte dine ben i en traditionel boghandel. Glem de sidste par årtiers litteratur til du har udviklet de synaptiske forbindelser der sætter dig i stand til at genkende ånd.
  2. Glem alt om teori – al skrift om litteratur er andre menneskers sølle forsøg på at gribe det ubegribelige, at sprogliggøre det før-sproglige. Ånd kan kun erfares. Og der røg enhver færden på enhver uddannelsesinstitution. Man kan ikke uddanne sig til åndelighed. Uddannelse er at kvæle barnet før dets første selvstændige indånding.
  3. Læs kun det voldsomme, det der sætter spørgsmålstegn ved din hele eksistens, det der umuliggør en fornuftig samtale med dem du hidtil har del dit liv med. Når ånden taler igennem et menneske og dette menneske gør ånden til ord og du ordet til ånd igen vil du allerede være forandret. Verden vil være forandret. Sådan er ånd.
  4. Læs alle dem ingen samtid ville være ved. Læs dem der skrev om præcis det deres samtid ikke ville høre, hævdede var ondt, benægtede eksistensen af. Find de sindssyge, de gale.
Og dette er samtidig den eneste form for litteratur vi efterspørger!

KH
Istedgades boghandel
Thomas

Ingen kommentarer:

Send en kommentar