mandag den 26. december 2011

FØRST YDE SÅ NYDE!

-->
Og nu når forslagene så nye højder i form af flere generelle luftkasteller uden litterært fundament.  Denne gang er det specifikt i forhold til den så eftertragtede livsvarige ydelse. Sæt den op, råbes der i kor. Sæt den op? Ja for vores skyld gerne men lad os da først få ryddet ud i modtagerne så det udelukkende drejer sig om forfattere med et blivende, bemærkelsesværdigt og uundværligt forfatterskab bag sig.
   Lad os igen gå forrest og lad os igen nævne navne. Først de forfattere der for øjeblikket modtager den livsvarige ydelse og som vi tillader os at tvivle på har et blivende, bemærkelsesværdigt og uundværligt forfatterskab bag sig..

Forfattere på listen uden at opfylde minimumskriteriet:  
Naja Marie Aidt (er I helt sikre på det?)
Vita Andersen (for tryghedsnarkomaner eller hvad? Var det ypperste i selv dette hendes bedste værk ikke titlen?)
Niels Frank (og skal hr. Llambias også snart have livsvarig ydelse? Er den livsvarige ydelse mon Forfatterskolens rektorpension?)
Jens Christian Grøndahl (for hvad?)
Kirsten Hammann (vi giver Hammann en livsvarig ydelse på 1000,- om året, hvis hun lader være med at forurene vores verden med flere Mads og Mette historie fra det virkelige liv!)
Helle Helle (er vi de eneste der keder sig gudsjammerligt her?)
Christina Hesselholdt (hmm, livsvarig ydelse? Nej, vel!)
Sven Holm (stor produktion, men vel ikke et eneste blivende værk)
Peter Høeg (hvem er det nu han er?)
Ida Jessen (her er vi vist ovre i den meget lette kategori)
Ib Michael (giv ham hans eget tv-program, men ikke livsvarig ydelse for sin litterære produktion)
Peter Poulsen (for oversættelser ja, men egen produktion?)
Klaus Rifbjerg (stik ham en pris for Anna jeg Anna, men så er det forfatterskab vist også udtømt!)
...
   Nej det her nytter simpelthen ikke noget. Listen er for lang til at vi gider fortsætte. Ny strategi. Lad os lave en helt igennem nødvendig liste. En liste over de forfattere der uden nogen former for tvivl opfylder kriterierne for den livsvarige ydelse.

Helt igennem nødvendig liste:
Nordbrandt, Ulla Ryum, Jørgen Sonne, Major Sørensen, Søren Ulrik Thomsen, Dorrit Willumsen, Jess Ørnsbo, Knud Holten, Klaus Høeck, Louis Jensen, Peter Laugesen, Svend Åge Madsen, Viggo Madsen, Eske K. Mathiesen, Bent Vinn Nielsen, Simon Grotrian, Rolf Gjedsted, Cecil Bødker, Suzanne Brøgger (udelukkende på baggrund af Creme Fraice, Ja og Transparence), Benny Andersen. 
   Ja, så er vi lige gået fra de nuværende 73 ydelser til rimelige 20 ydelser. Må vi foreslå at den nuværende fællessum bibeholdes således at de nævnte 20 forfattere blot får deres nuværende ydelse suppleret op med de nu 51 ydelser der er tilovers. Ja, netop kun 51 eftersom vi jo bliver nødt til at rette op på fortidens fejl og indlemme Hr. Henrik Have og Hr. Erwin Neutzsky-Wulff. 
En sådan nyfordeling skulle kunne tilfredsstille både dem der vil have ydelsen sat op og dem der simpelthen ikke finder det en del af statens opgave at understøtte de sultende kunstnere i dette helt vidunderlige litterære paradis af et land.

KH
Thomas
Istedgades boghandel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar