onsdag den 7. december 2011

KRYSTERUNIVERS


Spørgsmålet er ikke hvorfor der dog ikke bliver solgt flere bøger i dag, ej heller hvorfor der dog ikke læses flere bøger i dag, men hvorfor der dog læses så mange bøger i dag når nu størstedelen, langt størstedelen af de tilgængelige bøger er det reneste ligegyldige sludder. Se det er spørgsmålet og opgaven må derfor være at sørge for at salget af bøger i Danmark falder drastisk, at læserne læser markant færre bøger. Først da kan vi måske nå ind til problemets kerne; at Danmark – også litterært – er et åndsløst selvforherligende talentløst konsensusdiktatur.

Drop bøgerne!
Drop bøgerne!
Drop bøgerne!

Der er ingen grund til at skrive dem, ingen grund til at læse dem. I giver intet af værdi og I får intet af værdi. Det er blot endnu en del af det store hamsterhjul I nu har løbet rundt i så skræmmende længe, at I nu er overbeviste om at hjulet drejer helt af sig selv og I må, skal løbe med. Hjulet stopper når I stopper. Sådan er et hamsterhjul konstrueret.

Kan litteraturen ikke få jer til at stoppe op, træde ud af hjulet, spadsere rundt i denne nye verdensvirkelighed er den fuldstændig ligegyldig. Ikke andet end hamsternes pynten deres trygge hjul op til den store fest alle går rundt og håber på og nu har gjort så længe, at det er mere end blot sandsynligt at det er fortidens skygger af et andet og rigere liv der foregøgler jer.

Kan kunsten ikke det kan den ingenting.

Drop kunsten!
Drop kunsten!
Drop kunsten!

Gør dit til undergangen, berør ingen, lad alting være hvad alting er.

Ja, vi fortæller sandheden!

Og vil det så løse problemet? Ja. Intet så luftigt, overfladisk, intetsigende og fordummende krysterunivers kan bestå for evigt. Dertil er åndens forhold til materien for overlegen, for overlevelsesdygtig, for intelligent; grundlæggende i enhver betydning af dette ord.

KH
Thomas
Istedgades boghandel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar