lørdag den 3. december 2011

HENSIGTEN



Vi må spørge os selv, såfremt vi altså er interesseret i svar og ikke blot gentagelser af samtidens vrøvl, hvad det er hensigtsmæssigt for den intelligente læser at beskæftige sig med. Og hvad forstår vi så ved hensigtsmæssigt? Hensigtsmæssigt er hvad der højner det åndelige niveau, hvad der vækker ånden i mennesket, hvad der skaber en større virkelighed end den der præsenteres for størstedelen af menneskeheden gennem de sædvanlige fordummende kanaler.
   Lad os være konkrete, så misforståelser undgås. Og lad os da nævne navne – for god ordens skyld. Og lad os da holde os til Danmark så ingen er på udebane. Vil en læsning af Lars Frosts Skønvirke være mere eller mindre hensigtsmæssig end en læsning af Cecil Bødkers Pap? Vil en læsning af en langtrukken depressiv ugebladsnovelle tilsat lidt voldsorienteret sex og sproglige barnagtigheder være mere eller mindre hensigtsmæssig end en læsning af en elegant og enkel opløsning af denne vores allestedsnærværende  demokratiske konsensusvirkelighed? Vil en læsning af Kasper Collings Mount København være mere eller mindre hensigtsmæssig end en læsning af Neutzsky-Wulffs Verden? Vil en læsning af usammenhængende meningsløse små skriveøvelser uden perspektiver være mere eller mindre hensigtsmæssig end en læsning af en gentaget verdensskabende kærlighedsakt? Vil en læsning af Glaz Serups Marken være mere eller mindre hensigtsmæssig end en læsning af Simon Latzs Dvæler ved sort? Vil en læsning af overfladiske hverdagsbetragtninger være mere eller mindre hensigtsmæssig end en læsning af en lidenskabelig tilstedeværelse i en altid levende verden?
   Svaret burde give sig selv så der er ingen grund til at vi lige nu og her også kaster os over den feministiske/homoseksuelle (og dog så seksualforskrækkede) bekendelsesskriblen den danske samtid for øjeblikket hylder i al deres politiske korrekte hykleri, men vi anbefaler dog at den intelligente læser sammenligner med Holger Hansens Statan. Så burde det også i dette forhold stå klart hvad der er hensigtsmæssigt og hvad der blot er gentagelse af samtidens vrøvl.

KH
Thomas
Istedgades boghandel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar